Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перших «осінніх» призовників Харківщини відправили в армію

Перших «осінніх» призовників Харківщини відправили в армію

Урочисті заходи відбулись в обласному збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату 4 жовтня.

В армію хлопців проводжали рідні, учасники АТО, волонтери та представники влади.

Від імені голови ХОДА перших призовників осінньої призовної кампанії привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов.

«Сьогодні звичайні хлопці стали складовою сильної, боєздатної та сучасної армії, яка здатна захистити свою країну від агресії з боку будь-якого ворога. Я дякую всім призовникам, які приходять у військові комісаріати та висловлюють бажання служити Батьківщині, а також я дякую їхнім батькам за те, що вони підтримали це прагнення своїх дітей» - наголосив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Він також запевнив батьків призовників, що їхні сини в жодному разі не будуть направлені до зони проведення антитерористичної операції.

4 жовтня зі збірного пункту відправлено понад 30 призовників, які поповнять лави строковиків у військових частинах Одеси та Львова. Усього протягом жовтня-листопада 2017 року Харківщина має відправити до лав української армії близько 900 призовників, які проходитимуть службу в підрозділах Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту.

У рамках заходу волонтерам Харківщини, які, починаючи з 2014 року надають активну допомогу українському війську, вручили державні нагороди.