Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

5-7 жовтня в Харкові відбудеться міжнародна агропромислова виставка та форум «Агропорт»

5-7 жовтня в Харкові відбудеться міжнародна агропромислова виставка та форум «Агропорт»

Захід традиційно проходить у нашому регіоні за підтримки ХОДА.

Міжнародна агропромислова виставка та форум з підтримки фермерства «Агропорт. Схід. Харків - 2017» стане логічним продовженням міжнародного економічного форуму, який проходив у Харкові у вересні.

«На міжнародному економічному форумі було представлено аграрну панель, тепер актуальні питання отримують свій подальший розвиток», - пояснив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Він зазначив, що проведення в Харкові такої події - результат якісної взаємодії бізнесу та влади. Олександр Нездюр нагадав, що Харків прийме «Агропорт» вже в четвертий раз. Цього року форум орієнтований на розвиток дрібних і середніх сільгоспвиробників. Його мета - просування виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Харківської області.

«На цьому майданчику харківські аграрії можуть спілкуватися з позиції досвіду й успіху, - підкреслив Олександр Нездюр. - Харківська область цього року намолотила 2,8 млн ранніх зернових. Ми отримали рекордний урожай пшениці - 2,2 млн тонн. Також цього року аграрії Харківщини оновили свій технічний парк на 1,3 млрд гривень».

Як повідомив генеральний менеджер «Агропорт Україна» Дмитро Титаренко, крім підприємств Харківської області, на заході будуть представлені аграрії сусідніх областей - Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської. Харківський «Агропорт» також відвідають делегації від Херсонської та Львівської ОДА.

«У перший день відбудеться бізнес-форум з огляду зовнішніх і внутрішніх ринків продовольства України, але з наголосом на агробізнес східної України. Захід пройде в рамках Всесвітнього дня продовольства. «Родзинкою» форуму стане церемонія нагородження відкритою премією AGROPORT AWARDS, якою спільно з керівництвом області будуть відзначені кращі сільськогосподарські виробники та виробники харчової промисловості Харківщини», - сказав Дмитро Титаренко.

У другий день форуму відбудеться науково-практична конференція з адаптації сільського господарства до зміни клімату. У третій день на демонстраційних полях Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва пройде День поля. Також 7 жовтня на території аеропорту представлять вітчизняні та іноземні зразки сільськогосподарської техніки. З повною програмою заходів «Агропорт. Схід. Харків - 2017» можна ознайомитися тут.

Довідка. «Агропорт» - щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України та Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і входить до календаря ООН. З 2016 року «Агропорт» об'єднав фермерів усієї України та проводиться у форматі «Захід - Схід». До програми заходу традиційно включено: виставку техніки та технологій для фермерства, інвестиційну конференцію та серії семінарів, круглих столів і зустрічей бізнесу. З моменту заснування форум проходить на майданчиках міжнародних аеропортів Харкова і Львова.