Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У вересні підприємства-боржники із зарплати виплатили працівникам 44,7 млн грн

У вересні підприємства-боржники із зарплати виплатили працівникам 44,7 млн грн

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

28 вересня він взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні комісії заслухали питання щодо стану виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я міст Куп’янськ та Первомайський. Заступники міських голів інформували про причини несвоєчасної виплати заробітної плати у зазначених установах та про заходи, що вживають міські ради.

Також розглянули стан погашення боргів на ДП «Харківський завод шампанських вин», ДП «Дублянський спиртовий завод» та  ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території».

«Вирішено спрямувати листа до Міністерства аграрної політики України щодо сприяння у погашенні боргів на підпорядкованих підприємствах, - повідомив Юрій Шпарага. - Керівник ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» запевнив у ліквідації боргу до 1 січня 2018 року».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів, керівників підприємств-боржників попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.