Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - лідер з працевлаштування людей з інвалідністю. Михайло Черняк

Харківщина - лідер з працевлаштування людей з інвалідністю. Михайло Черняк

26 вересня у Харкові проходить І Всеукраїнський форум «Бізнес в Україні: Перспективи інклюзивного працевлаштування».

Вітаючи учасників заходу від імені керівника області Юлії Світличної, заступник голови ХОДА Михайло Черняк зазначив, що форум є логічним продовженням ІХ Міжнародного економічного форуму, який пройшов у Харкові 22 вересня.

«Велика кількість масштабних масових заходів, які проводяться на Харківщині, свідчить про те, що в регіоні сьогодні абсолютно стабільна ситуація, і ми можемо опікуватись вирішенням соціальних питань. У ході міжнародного інвестиційного форуму харківські підприємства підписали низку великих контрактів. Вони матимуть замовлення, що, в свою чергу, збільшуватиме кількість робочих місць на підприємствах, у тому числі і для людей з особливими потребами», - сказав Михайло Черняк.

Він зауважив, що Харківська область займає лідируючі позиції з працевлаштування людей з інвалідністю.

«За останні роки ці показники покращилися в рази. Більше того, в цьому році показники Харківської області є в рази кращими, ніж по країні. Це свідчить про те, що ми - на правильному шляху», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він зазначив, що сьогодні інклюзія є потужним елементом державної політики.

«На Харківщині інклюзія впроваджується у багатьох напрямах. Це, зокрема, створення відповідних умов у навчальних закладах, в органах влади. Всі нові ЦНАПи будуються з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Завдяки бюджетній децентралізації в органів місцевої влади сьогодні є фінансові можливості для впровадження таких заходів», - сказав Михайло Черняк.

Форум проходить за участю Міністра соціальної політики України Андрія Реви.

У своєму виступі він також зауважив, що Харківщина знаходиться в авангарді вирішення питання працевлаштування людей з інвалідністю.

За інформацією міністра, кількість працевлаштованих людей з особливими потребами щороку зростає. У 2016-2017 роках в Україні в середньому було працевлаштовано близько 13 тисяч осіб.

 Під час форуму його учасники обговорять питання інклюзивного працевлаштування, як індексу сталого розвитку бізнесу, ефективного підбору працівників з інвалідністю, законодавчі аспекти працевлаштування людей з інвалідністю, корпоративну культуру, як ефективний інструмент працевлаштування людей з інвалідністю, тощо.