Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент провів зустріч з канадськими депутатами та представниками бізнесу

Президент провів зустріч з канадськими депутатами та представниками бізнесу

Заходи відбулись у рамках робочого візиту Глави держави до Канади.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з членами канадської парламентської групи дружби з Україною на чолі з Борисом Вжесневським.

Глава держави подякував за підтримку територіальної цілісності України депутатам канадського парламенту. «Ми розраховуємо на вашу подальшу участь у розвитку українсько-канадського стратегічного партнерства», - сказав Петро Порошенко.

Співрозмовники обговорили питання пожвавлення економічної співпраці та створення дорожньої карти для надання українцям безвізового режиму.

Учасники зустрічі також обговорили посилення санкцій проти Росії.

Крім того, було скоординовано дії для інформування світу щодо сталінського Голодомору, який був геноцидом українського народу, а також поширення правди щодо російської агресії проти України.

Канадські депутати привітали рішення Президента про відкриття консульства України в Едмонтоні.

Також Глава Української держави провів зустріч з представниками канадського бізнесу та запросив їх в Україну.

Президент зауважив, що сьогодні особлива атмосфера в українсько-канадських відносинах. «Ми робимо все можливе, щоб зробити зв'язки між нашими країни більш тісними. Раніше канадські українці інвестували в Україну для підтримки економіки. Нині весь канадський бізнес готовий прийти. І хочу сказати вам - зараз правильний час і місце для інвестування», - наголосив Президент, додавши, що Україна має великий потенціал.

Петро Порошенко зауважив, що декілька днів тому Україна завершила розміщення українських суверенних бондів на 3 млрд доларів. «Це хороший сигнал про довіру інвесторів до України і реформи, які проводяться», - додав Петро Порошенко.

Глава держави розповів про зміни в Україні, зокрема - антикорупційні кроки, запровадження електронного декларування та останні реформи, які здійснила українська влада.

Президент звернув увагу, що міжнародні фінансові організації зафіксували, що в Україні за останні три роки зроблено більше, ніж за попередні 20 років.

Низка канадських компаній, що працюють в галузі енергетики, сільського господарства, оборонного та фінансового сектору, авіабудівної галузі виявили значний інтерес до українського ринку, особливо в контексті запровадження вільної торгівлі з Україною.