Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На міжнародному економічному форумі окрему панельну дискусію присвятили питанню децентралізації

На міжнародному економічному форумі окрему панельну дискусію присвятили питанню децентралізації

Учасники заходу обговорили питання ефективного врядування в громадах та міжнародної проектної підтримки.

«Децентралізація - національний проект розвитку України, - підкреслила у своєму вступному слові  модератор панельної дискусії «Драйвери розвитку: децентралізація та ефективне врядування в громадах. Міжнародна проектна підтримка» – директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова. - Саме завдяки децентралізації та реформі місцевого самоврядування ми стаємо більш зрозумілими та прозорими для наших міжнародних партнерів та інвесторів. Це руйнує застарілі стереотипи про корупцію влади та відкриває для наших територій нові можливості».

У роботі панельної дискусії, співорганізаторами якої були ХОДА та Харківський центр розвитку місцевого самоврядування, взяли участь голови об’єднаних територіальних громад, майбутніх центрів ОТГ відповідно до Перспективного плану формування територій громад, голови РДА, районних рад, депутати обласної ради, представники науки, бізнесу та громадськості.

Серед основних меседжів дискусії були необхідність об’єднання зусиль всіх міжнародних партнерів, що працюють у цій сфері, та основних стейкхолдерів регіону для досягнення більшої синергії, спрямованої на розвиток територій.