Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

22 вересня в Харкові відбудеться IX Міжнародний економічний форум

22 вересня в Харкові відбудеться IX Міжнародний економічний форум

Головними темами для обговорення на форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» стануть модернізаційні пріоритети для України, розвиток машинобудування та експорту.

«Міжнародний економічний форум у Харкові – це одна з найголовніших інвестиційних подій Східної України, - відзначає голова ХОДА Юлія Світлична. - Це майданчик, який дає змогу знайти інвестора та налагодити міжнародну співпрацю. В останні три роки жоден з форумів не закінчувався без підписання контрактів. Цього року плануємо, що на самому форумі буде підписано контракти на суму близько 100 мільйонів доларів, а після нього інвестиційна активність, за нашими підрахунками, впродовж року надасть додаткових 200 - 250 млн дол. інвестицій в економіку області».

Традиційно участь у форумі візьмуть міжнародні делегації (в тому числі - посли Сполучених Штатів Америки та Китаю в Україні), керівництво держави та області, представники великого бізнесу.

Темою пленарного засідання стануть «Модернізаційні пріоритети для України: відкрита економіка – відкриті можливості». У рамках форуму також пройде всеукраїнська нарада, присвячена стратегічним напрямкам розвитку машинобудування України.

Низку панельних дискусій присвятять окремим драйверам розвитку держави, а саме: децентралізації та об’єднанню громад, енергоефективним технологіям та відновлювальній енергетиці, підвищенню конкурентоспроможності продукції агросектору, розвитку інтелектуальної економіки тощо.

Під час форуму заплановано підписання декількох меморандумів про співпрацю та низки контрактів.

Початок IX Міжнародного економічного форуму – 22 вересня о 10:00. Місце проведення – традиційне: готель «Premier Palace Hotel Kharkiv» (пр. Незалежності, 2). Акредитація засобів масової інформації для висвітлення заходу стартує 21 вересня.