Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області пройшли військово-навчальні збори бійців тероборони

У Харківській області пройшли військово-навчальні збори бійців тероборони

Близько 750 хлопців та дівчат вдосконалили свої армійські навички, здобули нові знання та вміння.

На Харківщині завершилися десятиденні військово-навчальні збори з бійцями окремого стрілецького батальйону, що розташований на базі обласного військового комісаріату та загону територіальної оборони Чугуївського об'єднаного райвійськкомату.

З фіналом військового вишколу воїнів привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. Він вручив відзнаку Всеукраїнської громадської організації «Країна» - «Орден матері бійця АТО» - мамі підполковника Збройних сил України Руслана Плоходька, який загинув у небі над Донбасом 2 травня 2014 року.

«На таких прикладах героїзму, який проявив наш земляк, ми виховуватимемо усі наступні покоління патріотів. Низький уклін усім воїнам, які власним життям заплатили за спокій в нашій країні. Точно знаю, що перемога буде за нами, і на Україну чекає світле і мирне майбутнє», - зазначив Олексій Максимов.

За підсумками військово-навчальних зборів з воїнами підрозділів територіальної оборони в Харківській області понад сто військовозобов’язаних нагороджено грамотами чи відзнаками Харківського обласного військового комісаріату, а сорок осіб повернулися додому з новим черговим військовим званням.

«Ми вперше за часи незалежності провели в регіоні подібний захід із залученням такої великої кількості військовозобов’язаних. До практичних занять із захисниками України залучалися десятки кращих офіцерів з бойовим досвідом, використовувався полігон 92-ї окремої механізованої бригади. Вважаю, що ми добре підкували вміннями і навичками бійців тероборони, зробили з них військових професіоналів, здатних на високому рівні захищати свій народ», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.