Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приватизація об'єктів держвласності повинна проходити без інвесторів країни-агресора. Глава держави

Приватизація об'єктів держвласності повинна проходити без інвесторів країни-агресора. Глава держави

Національна рада реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка розглянула законопроект, спрямований на забезпечення прозорості та ефективності приватизації державних підприємств.

Глава держави підкреслив, що це питання є надзвичайно важливим для України, її інвестиційного клімату та перспектив економічного зростання.

Петро Порошенко подякував Уряду, фахівцям міжнародних організацій, представникам Президента, які брали участь у розробці документа.

«Необхідно, нарешті, вдосконалити законодавство приватизації. Не тільки через введення електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес», - підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що у влади є бажання та політична воля забезпечити приватизацію об'єктів державної власності ефективно, відкрито, конкурентно та за новими законодавчими нормами, які забезпечать доступ до цього процесу вітчизняних та іноземних інвесторів, виключаючи країну-агресора.

За словами Президента, оптимальний варіант приватизаційних правил необхідно обговорити й у найкоротші терміни запропонувати парламенту.

Петро Порошенко підкреслив, що приватизація важлива не тільки залученням коштів, а й «пошуком ефективних власників, які забезпечать зростання економіки, випуск конкурентної продукції, зростання експорту, відновлення валютного балансу держави».

Президент додав, що країні потрібне зростання прямих іноземних інвестицій.

«Час, коли ми виживали тільки на залученні кредитів, закінчився. Зараз більшість надходжень коштів повинно забезпечуватися у вигляді прямих іноземних інвестицій», - підкреслив Глава держави.

Він також зазначив, що приватизація є важливим елементом антикорупційної стратегії. Важливою складовою законопроекту є запровадження електронних прозорих аукціонів при приватизації.

«Це дозволить прискорити процес, зробити його прозорим, зробити більш відкритими учасників аукціону та залучити ефективних власників», - сказав Президент.