Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житлові будинки в селищах Покотилівка і Буди переведуть на індивідуальне опалення

Житлові будинки в селищах Покотилівка і Буди переведуть на індивідуальне опалення

Підготовку господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківського району до роботи в осінньо-зимовий період обговорили під час щотижневого штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА та РДА, голови виконкомів місцевих рад, енергопостачальних, газопостачальних підприємств, підрядних організацій.

Одним з головних питань наради стало переведення багатоквартирних житлових будинків у селищах Буди і Покотилівка на індивідуальне опалення.

Євгеній Шахненко зазначив, що для завершення робіт у намічені терміни слід посилити інформаційну роботу з населенням і надати механізми допомоги пільговикам.

«Люди повинні знати про всі нюанси переведення житла на індивідуальне опалення, в тому числі і про можливість оформлення кредиту. Кожен мешканець повинен відчувати підтримку органів влади», - сказав Євгеній Шахненко.

За інформацією заступника директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Едуарда Ярового, на сьогоднішній день у двох селищах виконуються роботи по посиленню газопроводів (обв'язка, пристрій стояків по домівках). Після цього продовжаться роботи з перекладки внутрішньобудинкових газових мереж.

«У Покотилівці з 25 багатоквартирних будинків в роботі знаходяться 17. У Будах всього 15 будинків: вже повністю готові 4, в роботі 9 і з п'ятниці почнуть роботи ще в 2 будинках. Намічені роботи підрядники завершать не пізніше 25 вересня», - повідомив Едуард Яровий.

Як відзначили в Харківській районній адміністрації, для проведення роботи по переведенню житлових багатоквартирних будинків в Будах і Покотилівці на індивідуальне опалення з районного бюджету виділено 7 млн ​​грн, з обласного - 1 млн грн, очікується надходження 1 млн грн від підприємства «Шебелинкагазвидобування».