Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіони України мають брати приклад із Харківщини в питанні розвитку спорту. Сергій Бубка

Регіони України мають брати приклад із Харківщини в питанні розвитку спорту. Сергій Бубка

5 вересня голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з президентом Національного олімпійського комітету України.

Предметом розмови став розвиток спорту в регіоні. Зокрема, Юлія Світлична розповіла про відповідні програми, що вже діють у Харківській області, та найближчі плани.

«Ми комплексно підходимо до розбудови спорту, - відзначила керівник області. - Запровадили програму, яка дає можливість будувати в кожному районі фізкультурно-оздоровчі комплекси. Два ми вже відкрили – у Вовчанському та Первомайському районах. Зараз будуємо ще три: в Пісочині, Золочеві та Красноградському районі. Ми поставили собі за мету побудувати такі комплекси в кожному районі області, але розуміємо, що це довготривалий проект, на реалізацію якого потрібні час та кошти. Щоб жителі області мали можливість розвиватися фізично, ми разом із Федерацією футболу України, її президентом Андрієм Павелком домовилися, що в кожному районі області за рік зробимо спортивні майданчики зі штучним покриттям. До кінця цього року їх буде 10, сподіваюся, що наступного року матимемо всі 27».

Сергій Бубка відзначив ефективність роботи, що проводиться на Харківщині задля розвитку фізичної культури та спорту.

«Думаю, що інші регіони повинні брати приклад із вас. Я дивився бюджет, який виділяється в Харківській області на фізичне виховання на рік, думаю, що ви тут одні з лідерів у країні», - підкреслив президент НОК.

Під час поїздки на Харківщину 5 вересня Сергій Бубка разом із Юлією Світличною також зустрінеться з кращими спортсменами та тренерами регіону.