Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко провів зустріч з медичним активом Харківської області

Петро Порошенко провів зустріч з медичним активом Харківської області

Захід пройшов у міському перинатальному центрі.

У своєму виступі перед лікарями Президент розповів про реформи, які наразі тривають в країні.

«Я радий, що маю можливість поспілкуватися з вами в день, коли ми відкриваємо відділення інтенсивної терапії, у День знань і в той день, коли набирає чинності асоціація з ЄС. Коли я чую, що в цій лікарні важка праця лікарів у чотири рази знизила дитячу смертність – це диво. Я хочу подякувати цьому колективу. Ви можете розраховувати на Президента, я твердо стоятиму на тому, щоб медична галузь була пріоритетною та демонструвала високі результати», - сказав Петро Порошенко.

Він відзначив, що медичну реформу потрібно впроваджувати з урахуванням думки медиків. Президент повідомив, що найближчими днями має бути презентовано кардинально нову систему сільської медицини. Так, у кожному селі з’явиться оновлена амбулаторія з мінімальним набором обладнання, а завдяки системі телемедицини сільський лікар, не втрачаючи дорогоцінних хвилин, може отримати висококваліфіковану консультацію інших медиків. Для функціонування системи телемедицини було виділено 4 млрд грн.

«Унікальність України в тому, що третина громадян живе в селі. Раніше, коли не було доріг, фельдшерсько-акушерських пунктів, зв’язку, транспорту, медикаментів, не було чим зробити аналізи, люди були приречені. Зараз ми маємо унікальні можливості, щоб в стислі терміни імплементувати цю надзвичайно важливу програму», - зауважив Президент України.

За даними соціологічних досліджень, які навів Петро Порошенко, сьогодні в суспільстві рівень довіри до медиків та військових складає понад 60%.

«Для мене це було приємною несподіванкою, я раніше не мав цих цифр. Але я думаю, що це є демонстрацією мудрості українського народу. Шана й повага, яку український народ демонструє до лікарів, є твердою запорукою того, що нам все вдасться. Ми будемо будувати лікарні, підвищувати заробітну платню лікарів, проводити реформу медичної галузі. Я хочу наголосити, що реформа також підтримується іноземними партнерами, чий досвід ми також використовуємо», - підкреслив Глава держави.

Також Президент відзначив роль лікарів Харківщини, які рятували життя українських воїнів.

«На Харків, Дніпро та Київ лягли головні навантаження. Я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, хочу подякувати медикам Слобожанщини за унікальний професіоналізм, якій дозволив зберегти життя наших захисників», - сказав Петро Порошенко.

Він також поділився з медиками враженнями від поїздки в Харківську область.

«Приклад Харківщини мене надихає. Подивіться, як змінився Харків. Навіть в умовах війни будуються дороги, відновлюються міста, села... Сьогодні ми відкрили школу в селищі Пісочин. Язик не повернеться назвати цю школу сільською. Лабораторії, комп’ютерні класи, лінгафонні кабінети, найсучасніше обладнання на спортивних майданчиках. Ніхто не вірив, що за менш ніж два роки в чистому полі постане така чудова школа. Вірила тільки Юлія Світлична», - наголосив Президент.