Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

П’ятеро жителів Харківщини започаткують бізнес завдяки проекту «Рука допомоги»

П’ятеро жителів Харківщини започаткують бізнес завдяки проекту «Рука допомоги»

Таке рішення ухвалила комісія з реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, яку створено при Харківській облдержадміністрації.

Як повідомив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, учасники проекту будуть надавати бухгалтерські послуги, відкриють інтернет-магазин, центр прокату багі та облаштують екологічно чисту пасіку.

«На засіданні ми заслухали презентації дуже цікавих і неординарних бізнес-планів шістьох майбутніх підприємців. П’ять з них затвердили, а один відправили на доопрацювання. Приємно, що досить молоді люди, які ще вчора були непрацюючими отримувачами соцвиплат, намагаються змінити своє становище та започаткувати бізнес», - сказав Анатолій Толстих.

Він зазначив, що невдовзі перші учасники проекту отримають фінансову допомогу.

«Ми вже зробили заявку на отримання 586 тисяч гривень, які спрямуємо на закупівлю обладнання для наших перших учасників. Це дозволить їм як найскоріше взятися до втілення бізнес-планів у життя, а згодом призведе до фінансової незалежності», - додав заступник директора обласного центру зайнятості.

За результатами останнього засідання комісії 17 учасників проекту отримають нову роботу, а 11 чоловік візьмуть участь в оплачуваних громадських роботах.

Довідка. Пілотний проект «Рука допомоги» реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку у Львівській, Полтавській та Харківській областях. Головна мета проекту – повернути на ринок праці непрацюючих працездатних громадян, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщених осіб.

За підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, розроблять законопроект для застосування успішного досвіду на всій території України. Запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу в регіонах, де відбувається скорочення працівників через падіння виробництва, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.