Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Першокурсники інституту танкових військ НТУ «ХПІ» склали військову присягу

Першокурсники інституту танкових військ НТУ «ХПІ» склали військову присягу

27 серпня курсанти цьогорічного набору урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Зі знаменною в житті кожного захисника України подією майбутніх офіцерів-танкістів та фахівців військ РХБ захисту привітав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

За словами начальника військового інституту полковника Олександра Серпухова, напередодні курсанти успішно завершили курс первинної військово-професійної підготовки, в ході якої опанували основи військової справи та довели свою стійкість до армійських труднощів.

«Влітку ми прийняли на навчання на першому курсі близько 150 молодих патріотів. Переважна більшість з них прийшли до нас у статусі воїна-контрактника, а деякі - з посвідченням учасника бойових дій. Тож освітній потенціал нашого вишу ще більш збільшився, а за п’ять років Збройні сили України отримають висококласних офіцерів, підготовлених у Харкові. Вітаю нас усіх з прийняттям до лав українських воїнів славного поповнення», - зауважив полковник Олександр Серпухов.

У ході церемонії складання присяги представник православного духівництва отець Діонісій благословив на ратну службу першокурсників та інших військовослужбовців вишу.

По завершенню урочистостей на плацу командування інституту зустрілося з батьками курсантів та провело екскурсію навчальними корпусами, курсантськими гуртожитками та іншими об’єктами інфраструктури.