Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі області переважно зверталися до заступника голови ХОДА з проханнями сприяти виділенню коштів на лікування.

Так, жителька Вовчанського району розповіла, що недавно перенесла операцію, яку пов'язано з онкологічним захворюванням, але зараз не має коштів на подальше лікування.

«Я займаюся сільським господарством. Після операції мені призначили «хімію» і променеву терапію, але у мене немає грошей, щоб пройти подальше лікування і реабілітацію», - звернулася за допомогою жителька області.

Михайло Черняк відповів, що її звернення розгляне профільна комісія. Також він дав доручення в.о.начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галині Сіроштан приділити увагу цій ситуації.

«Обов'язково зв'яжемося з вашим сімейним лікарем, він повинен тримати ситуацію на контролі. Також зв'яжемося з онкоцентром на предмет наявності необхідних вам препаратів і ліків», - відповіла заявниці Галина Сіроштан.

За допомогою в лікуванні зверталися жителі Харкова. Громадянам, які потребують лікування або обстеження, нададуть допомогу в обласних закладах охорони здоров'я.

У ході прийому кілька харків'ян також просили допомоги у вирішенні питань з оформленням субсидії. Так, мешканка Основ'янського району тривалий час не може оформити субсидію через невідповідності у довідці про склад сім'ї. Харків'янин з обмеженими фізичними можливостями не може оформити допомогу в оплаті за комунальні послуги через наявну заборгованість.

Крім того, до Михайла Черняка звернувся житель Харкова з проханням розширити дії програми для лікування наркозалежних «Замісна підтримувальна терапія».

Михайло Черняк повідомив, що сьогодні в Харківській області коштом державного бюджету лікування отримують 224 особи.

«Ми зацікавлені, щоб жителі регіону отримували лікування. Давайте найближчим часом на базі обласного наркодиспансеру проведемо нараду, де розглянемо всі проблеми, що накопичилися у пацієнтів, і звернемося з ініціативами до відповідних інстанцій на рівні Міністерства охорони здоров'я України», - запропонував відвідувачеві Михайло Черняк.

За необхідності всі заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду.