Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Правоохоронці регіону перейшли на посилений варіант несення служби

Правоохоронці регіону перейшли на посилений варіант несення служби

Питання гарантування безпеки в області під час святкових днів і проведення футбольного матчу Україна - Туреччина обговорили на нараді в ХОДА.

Службова нарада з питань забезпечення громадського порядку та безпеки в Харківській області пройшла 19 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна. Відкриваючи засідання, він зазначив, що 16 серпня голова ХОДА Юлія Світлична затвердила план заходів з підготовки та відзначення в Харківській області Дня Державного прапора України та Дня незалежності України.

Згідно з планом, урочисті заходи з нагоди Дня Державного прапора почнуться о 9:00 23 серпня біля флагштока на пр. Незалежності в Харкові. Заходи до Дня незалежності України - о 10:00 24 серпня біля пам'ятника Незалежності на пл. Конституції.

«Також нагадую вам, що 24 серпня у нас пройде концерт групи «Океан Ельзи» на стадіоні «Металіст», а 23 серпня - великий концерт на площі Свободи за участю популярних виконавців, у тому числі дуже популярного гурту «Гриби». Оскільки вхід вільний, очікується велике скупчення людей, у тому числі молоді й з інших областей України, - зазначив Олександр Скакун. - Далі - 2 вересня - у нас пройде матч Україна - Туреччина. Нам необхідно докласти всіх зусиль, щоб забезпечити публічний порядок і безпеку на цих заходах».

Про готовність до проведення масових заходів у ході наради повідомили представники ГУ Національної поліції, УСБУ та ДСНС у Харківській області, а також патрульної поліції, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

Так, заступник начальника ГУ Національної поліції Харківської області Віталій Гузь повідомив, що з 18 серпня особовий склад управління переведений на посилений варіант несення служби.

«Перед проведенням масових заходів місця їх проведення будуть перевірятися співробітниками вибухотехнічної служби, до несення служби буде залучено фахівців кінологічної служби з собаками. З 18 серпня пам'ятники та меморіали, де будуть проводитися масові заходи, взято під цілодобову охорону силами співробітників управління патрульної поліції», - зазначив Віталій Гузь.

Посилено й охорону ділянки українсько-російського кордону на території Харківської області, а також контроль у пунктах пропуску.

З 20 серпня на посилений варіант несення служби переходить обласне управління ДСНС.

«На добу заступають 500 осіб особового складу та 114 одиниць техніки, в резерві - ще 500 одиниць складу і 66 одиниць техніки», - навів дані перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Чабань, зазначивши, що в разі ускладнення обстановки служба готова залучити додаткові сили.