Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За три роки у дитячих садках області створили додаткових три тисячі місць

За три роки у дитячих садках області створили додаткових три тисячі місць

Питання розвитку мережі дошкільних закладів обговорили в ході селекторної наради під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

За даними Департаменту науки і освіти ХОДА, в області налічується 709 дошкільних навчальних закладів усіх типів і форм власності. 

«У 2016 році в дитячих садках області створено додатково 902 місця, а за останні три роки збільшено кількість місць на 3310», - сказав заступник директора департаменту Олександр Труш. 

За попередніми даними, у 2017 році планується відкрити додатково 48 вікових груп. 

Доповідаючи про стан справ у сфері загальної середньої освіти, Олександр Труш зазначив, що в 2016/2017-му навчальному році функціонували 790 загальноосвітніх навчальних закладів, де навчалися 233,6 тисячі учнів. 

«Протягом останніх п’яти років до перших класів приходить учнів більше, ніж у попередній рік. А в минулому навчальному році загальний учнівський контингент зріс на 1,3 тисячі учнів», - повідомив Олександр Труш.

За його інформацією, на навчання у новому навчальному році вже прийнято 23,7 тис.першокласників, до 10 класів – 11,4 тисячі.