Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво очисних споруд у Борках буде закінчено у вересні

Будівництво очисних споруд у Борках буде закінчено у вересні

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко в ході особистого прийому громадян в Змієві.

Прийом громадян пройшов у рамках робочої поїздки Євгенія Шахненка до Зміївського району 16 серпня.

На прийом до заступника голови ХОДА прийшла пенсіонерка з селища Борки Зміївського району, яка в минулому році просила Євгенія Шахненка допомогти з будівництвом очисних споруд у селищі. Жінка подякувала Євгенію Шахненку за те, що обласне керівництво почуло жителів Борок: на будівництво очисних споруд за технологією «біоплато» з обласного бюджету виділили понад 6 млн грн. Роботи розпочали торік, сьогодні будівництво - на завершальному етапі.

Євгеній Шахненко повідомив, що об'єкт планується здати вже за два тижні.

Жінка також зазначила, що споруди необхідно буде обладнати системою додаткового первинного очищення, оскільки в селищі здійснюється скидання відходів птахівництва. Глава РДА Віталій Кошеленко розповів, що з районного бюджету вже виділено кошти на розробку відповідного проекту.

Євгеній Шахненко пообіцяв, що керівництво області вивчить можливість фінансування обладнання біоплато додатковою системою очищення.

Також жителі Змієва звернулися до заступника керівника ХОДА з проханням допомогти з ремонтом мосту через річку Мжа. Проект реконструкції вже готовий, найближчим часом район має отримати висновки експертизи. Євгеній Шахненко відповів, що за наявності проекту питання про виділення коштів для початку робіт буде винесено на найближчу сесію обласної ради.

Жителі селища Слобожанське Зміївського району попросили сприяти ремонту і заміні електромереж у селищі. На даний момент вони зношені, це стало причиною перебоїв з електропостачанням.

Заступник голови ХОДА пообіцяв зібрати з цього приводу нараду за участю керівництва селища і АК «Харківобленерго» і спільно знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Рішення всіх порушених у ході прийому питань Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.