Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч із Зєевом Елькіним

Юлія Світлична провела зустріч із Зєевом Елькіним

З головою Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва глава ХОДА обговорила перспективи співпраці між Харківською областю і Державою Ізраїль.

Говорячи про потенціал регіону, Юлія Світлична відзначила зростання показників економічного розвитку області, відновлення промислових підприємств, вихід їх на нові ринки збуту.

«Ми працюємо безпосередньо з посольствами та представництвами, організуємо міжнародний економічний форум, запрошуємо в регіон міжнародних партнерів і внутрішніх інвесторів, щоб показати можливості Харківської області та дати представникам бізнесу можливість встановити контакти. Зі свого боку ми даємо гарантії чесному бізнесу і створюємо безпечні та комфортні умови для роботи на території нашого регіону», - розповіла Юлія Світлична.

Одним з найбільш перспективних напрямків співпраці між Харківською областю та Ізраїлем, на думку учасників зустрічі, є сфера IT-технологій.

Голова Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністр екології Держави Ізраїль, Міністр у справах Єрусалима Зєев Елькін зазначив, що невеликі ізраїльські IT-компанії вже традиційно звертаються за допомогою до харківських колег. Сьогодні також середні та великі компанії переносять частину своїх потужностей в Україну та, зокрема, у Харків - IT-столицю країни.

Юлія Світлична підкреслила, що харківські виші випускають висококваліфікованих фахівців не тільки в IT-сфері.

«У нас серйозна наукова база, висока якість освітніх послуг. Наші виші об'єдналися в консорціум, у тому числі для того, щоб брати участь у міжнародних освітніх проектах, - зазначила голова ХОДА. - Для цього їм потрібна кооперація з колегами з інших країн. Ми готові запропонувати нашу базу ізраїльським вишам, оскільки знаємо, що розвитку освіти у вашій країні приділяється велика увага».

Також Юлія Світлична і Зєев Елькін обговорили можливості співпраці в аграрній сфері. Зєев Елькін запропонував делегації Харківської області відвідати Ізраїль, щоб на місці ознайомитися з технологіями, які, можливо, допоможуть збільшити показники сільського господарства нашої області.

«Я вважаю, що ефективна співпраця між країнами має базуватися на регіонах. Вона не повинна залишатися на рівні столиць, - підкреслив Зєев Елькін. - Сьогодні, коли Україна стала частиною європейських проектів, українсько-ізраїльське співробітництво може інтенсифікуватися. І Харківський регіон для нас особливо важливий. Ми бачимо економічне зростання попри те, що перед областю стоять непрості виклики і завдання. Радий, що керівництву області вдається розвивати її і рухатися вперед».