Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

2 серпня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

За допомогою до Марка Беккера звернулося близько двох десятків жителів Харківської області. Більшість звернень стосувалися оформлення прав власності на земельні ділянки, а саме - затвердження в обласному ГУ Держгеокадастру проектів землеустрою ділянок для ведення особистого селянського господарства. З такими питаннями звернулися мешканці Зміївського, Золочівського, Дергачівського, Харківського, Валківського і Богодухівського районів. Розібратися в ситуації Марк Беккер доручив фахівцям ГУ Держгеокадастру. Про порядок подавання документів і необхідність усунення зауважень технічного характеру заявникам розповів начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Харківській області Валерій Даугуль.

Із земельним питанням на прийом звернувся також фермер з Лозівського району. Валерій Даугуль роз'яснив йому порядок оформлення договору оренди та агрохімічного паспорта.

Також у ході прийому мешканка міста Харків просила Марка Беккера сприяти вирішенню транспортного питання. Жінка поскаржилася на те, що, бувши пільговиком, змушена платити за проїзд в автотранспорті (автобус до селища Старий Салтів).

«На жаль, зараз відсутній механізм державної компенсації представникам пільгової категорії. Ми працюємо з перевізниками в цьому напрямку і, зокрема, на вашому маршруті визначено дні, коли харківські пенсіонери обслуговуються за пільговим тарифом», - відповів заявниці Марк Беккер.

Також на прийом з питанням про закріплення мисливських угідь прийшли представники Балаклійської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

З проханням сприяти впровадженню інновацій до Марка Беккера звернувся представник конструктора, який розробив біогенератор, що працює на сільськогосподарських відходах. Детально вивчити пропозицію і розробити відповідний алгоритм співпраці перший заступник керівника області доручив Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Вирішення всіх питань, озвучених в ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.