Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей запрошує на презентацію проекту «Земля Ізраїлю»

Художній музей запрошує на презентацію проекту «Земля Ізраїлю»

Захід відбудеться 3 серпня о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

«Проект «Земля Ізраїлю» і альбом «Земля Ізраїлю і І.Ю. Рєпін» (авторка - Галина Подольська, Ізраїль), який буде презентовано, є колекцією творів 27 ізраїльських художників, переданих у дар Харківському художньому музею, - розповідають організатори. - Автори полотен прагнуть через передачу особливостей природи, зумовлених географічним положенням країни, через зображення знакових релігійних святинь, пам'яток архітектури дати цілісне уявлення про образ Землі Обітованої».

Виставковий проект «Земля Ізраїлю» приурочений до 173-ї річниці від дня народження Іллі Рєпіна.

«Авторів - членів Об'єднання професійних художників Ізраїлю, вихідців з країн східноєвропейської діаспори, ім'я Рєпіна і нині надихає, - зазначають у музеї. - Ілля Юхимович бував на Святій Землі. І в Єрусалимі в церкви Олександра Невського, одна зі стін якої примикає до Храму Гробу Господнього, можна побачити подаровану їм картину - мальовничий етюд «Несіння хреста» з дарчим написом на звороті, виконаний ним у 1898 році».

Виставка є частиною міжнародного благодійного проекту «Ізраїль - Україні», що спрямований на зміцнення партнерських відносин між країнами в галузі культури. Його поетапно здійснює Об'єднання професійних художників Ізраїлю та Українсько-ізраїльський центр освіти, науки і культури - структурний підрозділ Уманського державного педагогічного університету імені П. Тичини (UKRIS). Автор проекту - доктор філологічних наук Галина Подольська.