Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун обговорив питання впровадження проектів у сфері безпеки з представниками Китаю

Олександр Скакун обговорив питання впровадження проектів у сфері безпеки з представниками Китаю

Технологічні рішення та можливості щодо впровадження загальнодержавної ініціативи китайської компанії Huawei «Безпечна країна» презентували 31 липня в ХОДА.

У ході зустрічі з представниками китайської сторони заступник голови ХОДА Олександр Скакун коротко поінформував їх про ситуацію у сфері безпеки регіону.

«Сьогодні органи правопорядку Харківської області повністю контролюють ситуацію у сфері безпеки. Координаційна робота проводиться під керівництвом голови облдержадміністрації Юлії Світличної, - зазначив Олександр Скакун. - З іншого боку, ми готові до вдосконалення системи безпеки, зокрема, в напрямку впровадження інформаційно-комунікаційних технологій».

У свою чергу представник головного офісу Huawei Хе Фанг повідомив про те, що проект «Безпечне місто» (є частиною великого проекту «Безпечна країна») має добре розроблену платформу, на якій можна розвивати безліч функцій.

«Так, за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій реально домогтися зниження рівня кримінальних злочинів, попереджувати аварії на дорогах і розшукувати людей. При цьому проект реалізується як у невеликих містах, так і в таких гігантах як китайський Шеньчжень», - зазначив Хе Фанг.

За даними директора напрямку розвитку Huawei МТІ Гліба Малютіна, програма розвивається більш ніж у ста країнах - близько 400 млн осіб користуються даними рішеннями.

«На наш погляд, продукт, який ми представляємо, важливий для прикордонного міста з більш ніж півторамільйонним населенням. Ми знаємо, що Харків давно працює в напрямку безпеки. Тому технології, які ми пропонуємо, легко поєднуються з мережами, що вже існують у місті, й утворюють єдину інформаційну базу», - підкреслив Гліб Малютін.

Олександр Скакун зазначив, що всі озвучені в ході зустрічі пропозиції будуть розглянуті фахівцями ХОДА та силових структур регіону.