Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Первомайському районі відзвітували про стан готовності до опалювального сезону

У Первомайському районі відзвітували про стан готовності до опалювального сезону

21 липня відбулося заключне засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу області до опалювального сезону.

«Район та місто Первомайський виконали заплановані роботи, а по деяких напрямках - випереджають графік. Важливо, що значну кількість будівель соціальної сфери району переведено на альтернативне паливо», - зазначила заступник директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Тетяна Кокоріна.

Як доповів голова Первомайської РДА Володимир Павленко, централізоване теплопостачання житлового фонду, підприємств, установ та організацій на території району відсутнє.

«Топкові - 44 котли, які опалюють соціальну сферу та об’єкти житлово-комунального господарства, працюють на газу (28 котлів) і твердому паливі (16 котлів на дровах). На зазначених топкових проводиться ревізія, регламентні роботи, прочищення котлів, димоходів, вентиляційних каналів, здійснюється заготівля дров. Роботи виконані на 75%», - розповів голова району.

За його словами, вже проведено заготівлю 936 куб. м дров на суму 1,3 млн грн, що становить 94% від потреби у твердому паливі до кінця поточного року.

У районі комплексно підготовлено 26 з 41 житлового будинку, або 63,4%.

Виконано 67% робіт з підготовки водопровідно-каналізаційних мереж, підготовлено до роботи в зимовий період 19 артсвердловин, що становить 65,5% від запланованого. Ремонтні роботи проводяться в с. Троїцькому (Єфремівської сільської ради), с. Побєді та с-щі Біляївці Суданської сільської ради, с. Червоному (Красненської сільської ради), с. Верхній Орільці, с. Трійчатому (Берецької сільської ради).

Коштом обласного бюджету проводяться роботи з капітального ремонту водопровідних мереж у с. Слобідському, коштом НАК «Нафтогаз» проводяться роботи з капітального ремонту водопровідних мереж у с. Побєда (1 498,00 тис. грн).

Послуги з теплозабезпечення в місті Первомайський надаються від 12 котелень. Вже підготовлено 7 котелень, або 54 %.

Також під час штабу обговорили питання забезпечення населення питною водою. За даними комунальників, водопостачання здійснюється з 18 локальних водопровідних мереж загальною протяжністю 89,7 км, 2 населені пункти району (с. Ржавчик та с. Миронівка) забезпечуються питною водою з Краснопавлівського водосховища завдяки підключенню до водогону КП «Харківводоканал». Джерелами водопостачання є 26 артсвердловин та 3 шахтні колодязі. Таким чином, якісною питною водою з водогонів забезпечується лише 40% населення району.

З метою реалізації загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2006 - 2020 роки» підготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт водопровідних мереж та джерел водопостачання в с. Червоному, с. Троїцькому, с. Трійчатому, с. Лозівському, с. Шульському на загальну суму понад 4,5 млн грн.