Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава держави підписав закон «Про Фонд енергоефективності»

Глава держави підписав закон «Про Фонд енергоефективності»

Президент переконаний, що фонд забезпечить високі стандарти управління, максимальну прозорість і ефективність використання бюджетних коштів.

«Серед багатьох реформ, які були проведені за останні три роки, реформа енергетики посідає одне з найперших за важливістю місць», - наголосив він під час виступу в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Саме в присутності викладачів, вчених та студентів Глава держави підписав Закон «Про Фонд енергоефективності».

Він нагадав присутнім ситуацію в енергетиці у 2014 році, коли Україна входила в сумну десятку найменш ефективних країн світу: «Ця економіка була приречена на програш змагання конкурентоздатності серед інших країн світу», - зазначив він.

«Закон «Про Фонд енергоефективності» – фонд, створення якого було абсолютно зрозумілим десятки років тому. Але дуже важливо, що зараз ми його створюємо, що він схвалений нашими усіма міжнародними партнерами та міжнародними фінансовими організаціями», - зазначив Петро Порошенко та висловив впевненість, що «вже найближчим часом ми будемо мати практичні результати нашої спільної діяльності».

«Кожен з нас має бути впевненим, що кожна копійка з цих 61 млрд буде використана з максимальною ефективністю, а не піде на олігархів газових, чи олігархів енергетичних, чи крадіїв, чи корупціонерів. Це чесно!», - наголосив Президент.

Петро Порошенко також підписав закон «Про енергетичну ефективність будівель», який запроваджує механізм конкретної відповідальності, персоніфікації і стимулювання заходів підвищення енергетичної ефективності будівель. Запровадження цього закону дозволить впровадити енергоефективні заходи в житловому секторі та зекономити мільярди бюджетних коштів.