Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Краснокутський, Богодухівський та Коломацький райони відзвітували про підготовку до зими

Краснокутський, Богодухівський та Коломацький райони відзвітували про підготовку до зими

18 липня відбулося чергове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу області до опалювального сезону.

За інформацією заступника голови Краснокутської РДА Юрія Кузуба, з п’яти котелень району підготовлено три, теплові мережі готові на 50%. Водопровідні та каналізаційні мережі підготовлено на 57%, готові дві з чотирьох каналізаційних насосних станцій, одна з двох очисних споруд, 33 з 59 свердловин. Комплексно підготовлено до опалювального сезону 62 з 110 житлових будинків району.

«У будинках комунальної власності проведено ремонти систем водопостачання і покрівель», - розповів Юрій Кузуб.

За даними голови Коломацької РДА Сергія Яцюка, в районі готова одна з двох топкових, які опалюють школи в Коломаку і Шелестовому. Для них заготовлено 5 тонн вугілля - це 100% плану. Централізованого опалення в районі немає. У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду виконано 60% робіт щодо заміни водопровідних мереж, 67% робіт - з підготовки свердловин. До зими готові 18 з 30 житлових будинків.

Як повідомив голова Богодухівської РДА Володимир Шаров, котельні району готові на 60%, зараз у них триває ремонт приміщень та обладнання. Роботи з підготовки теплових мереж виконано на 64%.

Проводяться роботи зі встановлення нової модульної котельні для опалювання музичної школи в Богодухові.

«Автономним резервним електропостачанням джерел генерації тепла під час позаштатних ситуацій забезпечено дві з восьми котелень», - зазначив голова РДА.

У районі планують заготовити 361 тонну вугілля, на даний момент закуплено 230 тонн (64%).

Володимир Шаров також зазначив, що зараз у Богодухівському дитячому будинку - інтернаті в рамках підготовки до зими проводиться капітальний ремонт котельні із заміною трьох котлів. Кошти на роботи - понад 4 млн грн - було виділено з обласного бюджету. Крім того, за кошти обласного бюджету проводиться заміна котла в обласному туберкульозному санаторії «Ріпки».

Водопровідне господарство району готово до опалювального сезону на 71%. Заходи з підготовки каналізаційних мереж виконано на 60%, готова одна з двох водопровідних насосних станцій, дві з трьох очисних споруд, каналізаційну насосну станцію підготовлено ​​на 70%.

«Завдяки відповідальному підходу робота з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період у перевірених районах виконується з випередженням графіків, - зазначив за підсумками штабу директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк. - За таких темпів роботи всі об'єкти будуть готові до опалювального сезону до 1 жовтня».