Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Стартував всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації

Роботи на конкурс «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» приймаються до 15 жовтня цього року.

Організаторами конкурсу є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

«Реформа місцевого самоврядування та процеси децентралізації в Україні вже мають вагомі результати. Це і суттєве збільшення місцевих бюджетів, і підвищення спроможності місцевої влади вирішувати більшість питань громад у різних сферах: медицині, освіті, розбудові інфраструктури, наданні адміністративних, комунальних та інших послуг. Але, на жаль, у реформи усе ще є багато противників, які, намагаючись залишити стару, зручну для них, а не для мешканців громад систему, не нехтують інформаційними маніпуляціями, поширенням міфів, спрямованих на дискредитацію змін, що впроваджуються. Це не шкодить тим, хто вірить у децентралізацію і втілює реформу, але заважає приймати правильні рішення тим, хто усе ще сумнівається. Тому важливо, щоб якомога більше людей мали об’єктивну інформацію щодо перебігу децентралізації в країні, про її здобутки, проблеми та перспективи. І у цьому ми розраховуємо на підтримку засобів масової інформації», - прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

До участі у конкурсі приймаються матеріали в чотирьох номінаціях: онлайн-публікація, стаття (в друкованому ЗМІ), радіоматеріал та відеоматеріал.

Призовий фонд для конкурсу надає Програма Ради Європи. В кожній з чотирьох номінацій передбачено три премії: І премія – 15000 грн, ІІ премія – 10000 грн, ІІІ премія – 7000 грн.

Конкурсом також передбачено відзначення авторів низки робіт заохочувальними відзнаками та запрошення переможців до участі у міжнародному заході з тематики місцевого самоврядування в одній з країн – членів Ради Європи.

Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться у Києві наприкінці 2017 року.

До участі приймаються матеріали, розміщені вперше у регіональних ЗМІ усіх типів (теле- і радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) і форм власності (державної, приватної, комунальної) не раніше 1 січня 2017 року.

Форма заявки учасника конкурсу розміщена за посиланням.

Більше про конкурс є тут.

Довідкову інформацію можна отримати за телефонами: (044) 458-44-40; (044) 501-92-03; (093) 403-58-87; (097) 917-70-70 або, надіславши запит на електронну адресу: contest@internews.ua.