Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України привітав учасників Першого міжнародного гендерного форуму

Президент України привітав учасників Першого міжнародного гендерного форуму

Захід проходить у Харкові 7 липня. Організаційний комітет Global Gender Forum очолюють дружина Президента України Марина Порошенко, народний депутат Ірина Луценко та голова ХОДА Юлія Світлична.

На початку пленарного засідання керівник області зачитала привітання учасникам форуму від Президента України Петра Порошенка.

«Вітаю вас з проведенням Першого міжнародного гендерного форуму «Global Gender Forum».

Ініціатори заходу запропонували вдалий час та місце для його проведення. Європейський вибір українського народу став поворотним моментом нашого життя. Наш вибір – на користь свободи, найпершим показником якої є свобода жінки й ті широкі можливості, які держава та суспільство відкривають для неї.

У цьому ми спираємося на власну національну традицію. З часів Анни Ярославни Україна має багатий досвід активної участі жінок у різних сферах соціального та політичного життя. Революція Гідності, протистояння російській агресії, реформування держави зруйнували багато стереотипів, зокрема, щодо соціальних ролей чоловіка і жінки. Нам ще багато належить здійснити для утвердження гендерної рівності, але важливі кроки вже зроблено.

Сьогодні мудрі, активні, динамічні жінки, серед яких – ініціатори й учасники форуму, значною мірою визначають реформаторське обличчя законодавчої та виконавчої влади України. Нині понад 20 тисяч жінок проходять службу в Збройних силах. Ключову прифронтову область, де відбувається нинішнє зібрання, очолює жінка. Уповноваженим Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях є також жінка, яка робить дуже багато для полегшення завданих війною страждань. Їхній внесок у захист Вітчизни і творення нової сучасної України є беззаперечним і визнаним суспільством.

Для держави пріоритетом є відкриття нових можливостей для жінок у всіх сферах нашого життя. Для досягнення цієї мети хотів би всіляко заохотити і підтримати різноманітні громадські ініціативи.

Вірю, що нашими спільними зусиллями ми утвердимо гендерну рівність як одну з високих цінностей нашого суспільства.

Щиро бажаю форуму плідної роботи, а його учасникам - нових здобутків задля модернізації і процвітання України».