Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині бійці загонів тероборони вдосконалили навички

На Харківщині бійці загонів тероборони вдосконалили навички

На загальновійськовому полігоні 92-ї окремої механізованої бригади відбулися тактико-спеціальні навчання з понад 130 бійцями загонів територіальної оборони декількох районів.

Практичні заняття організували і провели офіцери Харківського  обласного військового комісаріату за сприяння керівництва Харківської обласної держадміністрації.

За інформацією медіа-центру Міністерства оборони України (м. Харків), у ході полігонного вишколу військовозобов’язані отримали професійні навички з тактичної, інженерно-саперної та медичної підготовки, а також виконали стрільби бойовими набоями з автомату, кулемету і пістолету.

«Цей захід проводиться в рамках підготовки до масштабних командно-штабних навчань з територіальної оборони, які наступного тижня проводитимуться по всій країні. До речі, до проведення практичних занять залучалися 20 офіцерів з досвідом служби в миротворчих місіях чи в районі АТО. Тож військовозобов’язані, окрім нових знань, ще поспілкувалися з кращими із кращих захисників України», - розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За вдосконаленням майстерності бійців загонів тероборони простежив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії із правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«У регіоні протягом 2016-2017 років успішно реалізовується програма з організації територіальної оборони. Для цього передбачено близько 5 мільйонів гривень, і усі гілки місцевої влади залучені до роботи щодо покращення захисту країни від агресорів. Голова Харківської ОДА Юлія Світлична особисто керує цим процесом, і скажу, що область надійно тримається у лідерах з цих питань», - зауважив Олексій Максимов.

По завершенню полігонного вишколу офіцери військкоматів разом з інструкторами підбили підсумки та вказали на окремі недоліки.