Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національно-патріотичне виховання молоді – один з пріоритетів роботи обласної влади. Анатолій Бабічев

Національно-патріотичне виховання молоді – один з пріоритетів роботи обласної влади. Анатолій Бабічев

У ХОДА відбулося засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

У заході, що був організований Юридичним департаментом ХОДА, взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Харківській області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та РДА й представники громадськості.

На засіданні, зокрема, обговорили питання підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення, надання безоплатної правової допомоги. Присутні відзначили необхідність продовження подальшої роботи з правового супроводу та соціально-психологічної адаптації осіб, що були засуджені до позбавлення волі, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, самотніх малозабезпечених громадян.

Учасники засідання також підбили підсумки національно-патріотичного виховання у навчальних закладах Харківської області за 2016-2017 навчальний рік. 

«Національно-патріотичне виховання молоді – один з пріоритетів роботи обласної влади. Ми активно працюємо у цьому напрямку. І до питання виховання підростаючого покоління намагаємося підходити системно», - зазначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Зокрема, за його інформацією, на засіданні колегії Департаменту освіти та науки ХОДА було затверджено освітній проект, метою якого є створення єдиного виховного простору, що спрямований на фізичний, духовний, соціальний розвиток учнів і студентів, підвищення ролі освіти в розбудові й зміцненні української державності. 

У рамках регіональної Програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення в заходах оборонної роботи на 2015-2017 рр. протягом минулого року для учнів 10-11 класів було проведено виїзні заходи на базі вищих військових навчальних закладів.

У 40 позашкільних навчальних закладах працюють 128 гуртків військово-патріотичного напрямку, в яких заняттями охоплено понад 3 тисячі дітей. 1680 учнів побували на екскурсіях по місцях бойової слави. Учні профтехучилищ займаються шиттям маскувальних костюмів для учасників АТО. 

У регіоні при навчальних закладах діють 343 музеї, з них у 118 - історичного профілю та в 85 - військово-історичного профілю існують розділи, присвячені різним сторінкам історії Другої світової війни, бойовим подіям на сході України та на території інших держав.

Також проводяться заходи щодо вшанування пам’яті героїв-земляків Небесної Сотні, видаються збірки пошуково-краєзнавчих матеріалів, у школах проводяться цикли уроків про мужність і героїзм, творчі зустрічі з військовослужбовцями тощо.

Особливу увагу в ході засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення приділили також питанню об’єднання територіальних громад. У ході засідання було прийнято рекомендації щодо активізації РДА регіону поширення інформації та надання роз’яснень чинного законодавства стосовно практичного впровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».