Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі центрів соцобслуговування в районах та містах області створять служби інватаксі

На базі центрів соцобслуговування в районах та містах області створять служби інватаксі

Питання стану доступності закладів культури області для маломобільних груп населення розглянули в ХОДА.

23 червня відбулось засідання Обласного комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об`єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Так, за даними Департаменту соціального захисту населення ХОДА, в області установи закладів культури всіх систем і відомств розташовано в 1256 будівлях, з них повністю доступних – 283, частково доступних – 693. Керівництву Управління культури і туризму ХОДА запропоновано вжити заходів щодо забезпечення доступності всіх закладів культури області.

Заступник директора, начальник управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура розповіла про роботу, яка проводиться в області щодо перевезення маломобільних груп населення.

«На зустрічі з представниками громадських організацій осіб з інвалідністю та представниками автопідприємств-перевізників було порушено питання про створення в районах та містах області служб інватаксі, - зазначила Тетяна Печура. – Їх запропоновано створити на базі центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районних державних адміністрацій».

Крім того, за її словами, було створено робочу групу, яка з виїздом перевірила питання доступності приміщень Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка. Також за сприянням члена комітету від громадської організації «Креавіта» Олени Шингарьової організовано зустріч архітектора, експерта з доступності з Великобританії Рубена Саффера зі спеціалістами місцевих управлінь соціального захисту населення та виконавчих комітетів міських рад, на яких покладено функції з організації в районі (місті) безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю.

Довідка. За інформацією Департаменту соціального захисту населення ХОДА, у 2016 році місцевими органами соціального захисту населення області у централізованому банку даних з проблем інвалідності розміщено 1640 направлень на виготовлення крісел колісних та 6174 направлення на виготовлення технічних засобів реабілітації. За рік видано у користування 1011 крісел колісних та 2509 технічних засобів реабілітації.