Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні буде розроблено і затверджено програму щодо забезпечення житлом пільговиків

У регіоні буде розроблено і затверджено програму щодо забезпечення житлом пільговиків

Про це 16 червня під час селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Нараду було присвячено підсумкам введення житла в експлуатацію в I півріччі 2017 року. У заході взяли участь представники профільних департаментів ХОДА, депутати обласної ради, забудовники, а в студіях на місцях – голови РДА та міські голови міст обласного підпорядкування.

Як зазначив Євгеній Шахненко, питання розробки універсальної програми щодо забезпечення житлом пільгової категорії громадян було порушено керівником області Юлією Світличною.

«Сьогодні ми - єдині в Україні - розробляємо відповідну комплексну програму, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Ми будемо звертатися до депутатського корпусу з тим, щоб не тільки родини учасників АТО, а також і ліквідатори аварії на ЧАЕС, ветерани війни в Афганістані, сільські жителі могли брати участь у програмі. У цьому році ми її розробимо і приймемо. Це буде великий крок уперед і для забезпечення житлом пільгового контингенту, і для завантаження будівельних компаній, створення робочих місць. З обласного бюджету буде спрямовано 20 - 30 млн грн».

Також заступник голови ХОДА зазначив, що Харківська область вже кілька років поспіль є одним з лідерів щодо введення і здачі житла в експлуатацію. Євгеній Шахненко закликав не втрачати високі позиції і нарощувати темпи.

За даними директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабіновича, у 2017 році на території області планується ввести в експлуатацію 480 тис. кв. м житла.

«Станом на 1 червня введено в експлуатацію 115,3 тис. кв. м, що складає 24%. Слід зазначити, що на сьогодні прийнято житла на 19% більше, ніж у минулому році, - підкреслив Михайло Рабінович. – По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контрольована – введено в експлуатацію 20 будинків загальною площею 44,6 тис. кв. метрів, а це на 27% більше показника минулого року. До кінця року заплановано здати ще 59 будинків (загальна площа – 339,5 тис. кв. м). По індивідуальному житловому будівництву: було введено в експлуатацію 254 будинки загальною площею 46,1 тис. кв. м з 120 тис. кв. м, що становить 38,4% від запланованого».

Також під час селекторної наради обговорили вирішення проблем довгобудів – багатоповерхівок по пр-ту Перемоги, 61а й на вул. Джерельній, 11. Євгеній Шахненко зазначив, що ситуацію щодо вирішення цього питання контролює особисто голова ХОДА Юлія Світлична.