Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

До заступника голови ХОДА зверталися переважно за допомогою у вирішенні питань зі сфер соціального захисту та охорони здоров’я.

Зокрема, в ході прийому до Михайла Черняка звернулася жителька області з проханням вирішити проблему, що пов’язана зі встановленням опіки над внучатими племінниками. Вона розповіла, що доглядає трьох дітей, батьки яких знаходяться в розшуку.

«Двоє дітей навчаються в школі, одна – у дитячому садку. Я піклуюся про них. Але документи, необхідні для того, щоб я стала офіційним опікуном, оформити досі не можу», - сказала заявниця.

Михайло Черняк запевнив, що профільні спеціалісти розберуться в ситуації.

«Подивимося, чим можемо вам допомогти та бути корисними. Ми підключимо службу з прав дітей, соціальні служби та інших фахівців», - сказав заступник голови ХОДА.

Ще один заявник звернувся з проханням допомогти в оформленні соціальної допомоги. Чоловік зазначив, що через проблеми зі здоров’ям, які виникли після того, як він потрапив у аварію, не може працювати. Його багатодітна родина потребує допомоги, але через деякі правові колізії (на його думку) у наданні допомоги йому відмовляють.

«Ми зробимо все, що в наших силах, і все, що в рамках закону. Якщо вам потрібна допомога і ви маєте на неї право, ви обов’язково її отримаєте. Наші спеціалісти досконало вивчать ситуацію. Окрім того, до Міністерства соціальної політики відправлять запит з питання методики обрахування соціальної допомоги», - сказав Михайло Черняк.

Також до заступника голови ХОДА зверталися з пропозицією щодо набору медичного персоналу з регіону для роботи в медичних закладах Лівії, щодо нагородження орденом «За заслуги II ступеню». Окрім того, заявники просили виділити матеріальну допомогу на проведення лікування, посприяти в оформленні пенсії та забезпеченні санаторно-курортним лікуванням, розібратися у конфлікті з медиками однієї з лікарень регіону. Також одне зі звернень стосувалося питання трансляції соціальної реклами на телебаченні.

Михайло Черняк запевнив, що фахівці досконало вивчать усі озвучені у ході прийому громадян питання та у визначені законом строки дадуть відповіді заявникам.

За необхідністю всі, хто звернувся за допомогою до заступника голови ХОДА, мали змогу поспілкуватися зі спеціалістами профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.