Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році дорожники області взялися за відновлення шляхопроводів і мостів

У 2017 році дорожники області взялися за відновлення шляхопроводів і мостів

Про це під час спілкування з журналістами заявив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

За його даними, на балансі Служби знаходиться 799 штучних споруд – мостів та шляхопроводів.

«Ми провели детальний аналіз обстеження цих мостових споруд. Аварійних ситуацій, через які було закрито рух автотранспорту, немає, але є штучні споруди, які потрібно терміново ремонтувати, - сказав Сергій Пляка. - Наприклад, мости біля села Кислівка Куп’янського району та села Граково Чугуївського району. Ми встановили постійний нагляд за цими об’єктами й найближчим часом включимо в плани на ремонт».

Крім того, дорожник розповів про мости, які вже ремонтуються. Так, у Балаклійському районі тривають відновлювальні роботи на Андріївському мості, де мав місце обвал через корозію металевих деталей.

«Обвал пройшов при закритому русі, - підкреслив дорожник. -  Місток будувався в 1956 році, й технологія будівництва не відповідає сучасним вимогам. Ми зараз пройшли технічну раду «Укравтодору», отримали попередні висновки ряду профільних вишів. Уже розпочаті аварійні роботи, на які буде витрачено близько 1 млн грн».

За даними Сергія Пляки, під час ремонту буде відновлено ліву балку й пішохідну зону мосту. Протягом місяця рух для легкового транспорту та пішоходів буде відкрито. У наступному році буде виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт споруди.

Крім того, ремонтується міст через річку Сіверський Донець у місті Ізюм. На це передбачено 14 млн грн з державного бюджету та залучених коштів.

«Цього року проведено тендерну процедуру, виділені кошти  (15 млн грн) і вже розпочаті роботи щодо повного відновлення шляхопроводу в Пісочині (так званої «пісочинської розв’язки»). Зараз готова  проектна документація, після чого будуть об’явлені тендерні процедури. Роботи будуть виконані до листопада, - проінформував Сергій Пляка. - Близько 30 млн грн буде витрачено на капітальний ремонт шляхопроводу біля села Губарівка в Богодухівському районі».