Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За сприяння Офісу Харківщини у Харбіні машинобудівні підприємства області представили свою продукцію в Китаї

За сприяння Офісу Харківщини у Харбіні машинобудівні підприємства області представили свою продукцію в Китаї

Протягом першого кварталу 2017 року в рамках роботи Представництва Харківської області у провінції Хейлунцзян потенційних партнерів знайшли завод ім. Малишева, «Харківмаш» та інші підприємства.

Про це розповіли в Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Так, завод ім. Малишева презентував китайським інвесторам бурошнекові комплекси для видобування вугілля у вузьких пластах вугільних шахт Китаю. Презентацію проектів у сфері альтернативної енергетики було влаштовано для консорціуму «Харківмаш». Презентація відбулась на базі Харбінського державного промислово-інвестиційного фонду. Також за сприяння Офісу було проведено переговори щодо залучення китайських інвестицій для реалізації цих проектів.

Крім того, консорціум «Харківмаш» за допомогою Представництва Харківщини в Харбіні опрацьовує питання щодо постачання силових трансформаторів, елементів конструкцій сонячних батарей для профільних організацій, розташованих на території провінції Хейлунцзян.

Також у рамках роботи Офісу Харківської області підписано контракт між ПАТ «ХЗ «Точмедприлад» та фірмою «Atoptical Co., Ltd», (м. Чангчун, провінція Джілін, КНР). Контракт передбачає виготовлення на замовлення українського підприємства спеціального технологічного опорядження та низки оптичних деталей, які використовуються ПАТ «ХЗ «Точмедприлад» для виготовлення медичної техніки.

За допомогою Представництва також було встановлено прямі бізнес-зв’язки між Харківською виробничо-кондитерською групою «Лісова казка», яка налагодила постачання власної продукції в Китай, та компаніями «Heilongjiang Jia Huang» і «International Trade Co., Ltd» (провінція Хейлунзян, КНР).

Загалом за час роботи Представництва Харківської області у місті Харбін допомогу щодо налагодження двосторонніх ділових відносин отримали більш ніж 15 харківських компаній-товаровиробників.