Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч з послом Швейцарії Ґійомом Шойрером

Марк Беккер провів зустріч з послом Швейцарії Ґійомом Шойрером

У ході зустрічі 30 травня перший заступник голови ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації обговорили перспективи двостороннього співробітництва.

Представляючи потенціал Харківської області, Марк Беккер підкреслив, що регіон другий рік поспіль займає перше місце в рейтингу соціально-економічного розвитку областей України. Він зупинився на питанні диверсифікації ринків збуту, зазначивши, що в результаті успішної роботи в цьому напрямку зовнішньоторговельний оборот Харківської області в 2016 році склав 725 млн дол.

«Торговий оборот із Швейцарською Конфедерацією склав 20,4 млн дол. І виріс, у порівнянні з 2015 роком, більш ніж на 23%. Це хороша тенденція, і впевнений, ми будемо йти далі», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Також Марк Беккер зупинився на питанні впровадження в Харківській області реформ, ініційованих Президентом України.

«Однією з основних реформ є децентралізація, яка дає можливість розвитку місцевим бюджетам. У результаті впровадження реформи, протягом двох останніх років бюджети всіх рівнів у області були перевиконані. З 2014 року бюджет розвитку Харківщини виріс з 1 до 4 млрд грн. Це один із головних показників, який свідчить про успішне реформування системи», - підкреслив Марк Беккер.

Ґійом Шойрер, у свою чергу, зазначив, що низку реформ, проведених в Україні, високо оцінюють європейські партнери.

«Ми з колегами, обговорюючи зміни в Україні, погоджуємося в тому, що немає у світі країни, яка провела такі вражаючі реформи в такий короткий проміжок часу», - підкреслив Ґійом Шойрер.

Він розповів про те, що Посольство Швейцарії активно працює над тим, щоб збільшити торговий оборот з Україною і Харківською областю зокрема.

«Базис для розвитку двосторонніх відносин створено дуже хороший, у тому числі - законодавчий. Зокрема, між нашими країнами підписано двосторонню угоду про вільну торгівлю - ще до угоди України та ЄС», - зазначив пан посол.

Він подякував керівництву Харківської області за активну роботу в сфері залучення інвестицій.

«Важливо, коли представники бізнесу, міжнародних компаній можуть вести прямий діалог з керівництвом регіону», - зазначив Ґійом Шойрер.