Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройшов обласний зліт студентів-волонтерів

У Харкові пройшов обласний зліт студентів-волонтерів

У заході взяли участь 270 студентів, курсантів та учнів 26 вишів та загальноосвітніх навчальних закладів.

Організатором зльоту «Волонтер ХХІ століття» виступив Харківський університетський консорціум. Захід пройшов за підтримки голови ХОДА на базі Національної академії Національної гвардії України.

На зльоті звітували, змагалися та співпрацювали 14 волонтерських загонів, представники консорціуму молодих психологів Харківщини, Харківської обласної станції юних туристів та збірна команда всеукраїнського проекту «Школа волонтерів».

Представники більшості вишів міста виступили з презентаціями своїх волонтерських проектів та відзвітували про діяльність волонтерських груп за останній рік.

Команди цивільних навчальних закладів змагались на чотирнадцяти локаціях, де показували навики стрільби в мультимедійному тирі, знання з історії України та вміння надавати першу медичну допомогу. Крім того, було проведено декілька майстер-класів, тренінгів та презентацію найсучасніших зразків техніки та озброєння, що використовується в Національній гвардії України.

Курсанти вищих військових навчальних закладів змагалися в бойовій стрільбі, воєнізованій естафеті, перетягуванні канату та в нормативах поводження зі зброєю.

За результатами змагань переможцями серед військових стала команда Національної академії Національної гвардії України, а серед студентів - команда Харківського Національного медичного університету «Ера Милосердя». Учасники отримали дипломи та грамоти за кращі результати на навчальних місцях, креативність та розумну ініціативу. Відомчими нагородами Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, відзнаками ХОДА були нагороджені найактивніші волонтери Харківщини, які зробили значний внесок у розвиток цієї справи.

По завершенню на всіх гостей чекав святковий концерт.