Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ЗНО з української мови та літератури взяли участь понад 14,5 тисячі абітурієнтів

У ЗНО з української мови та літератури взяли участь понад 14,5 тисячі абітурієнтів

Про те, як пройшов у Харківській області перший тур незалежного оцінювання знань, розповів Анатолій Бабічев.

«23 травня діти взяли участь у ЗНО з української мови та літератури. Для його проходження зареєструвалися 15,3 тисячі осіб - це випускники 2017 року та минулих років. Явка була дуже хорошою - 96%, - розповів заступник голови - керівник апарату ХОДА. - Підготовка до проведення в області ЗНО була серйозною. Усі задіяні в процесі структури підійшли до питання відповідально й спрацювали на рівні. Діти комфортно та, сподіваюся, успішно пройшли тестування».

За інформацією Анатолія Бабічева, 15 осіб видалили з аудиторій, де проходило ЗНО, через порушення правил.

«Хтось користувався телефоном, хтось - шпаргалками. Ще 20 людей не змогли надати документів, що засвідчують особу. Але в них є шанс все ж здати цього року українську мову та літературу - під час додаткової сесії», - зазначив заступник керівника області.

Він нагадав, що оцінювання знань з інших предметів буде проходити до 16 червня, та підкреслив, що цього року результати ЗНО з трьох предметів будуть зараховуватися у якості державної підсумкової атестації.

«За останні два роки Харківська область продемонструвала зростання результативності та якості освіти, - зазначив Анатолій Бабічев. - Один з параметрів, який враховується під час оцінки якості надання освітніх послуг у регіоні, - це, в тому числі, й результати ЗНО».