Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опорну школу в Барвінковому планують перевести на альтернативне опалення

Опорну школу в Барвінковому планують перевести на альтернативне опалення

Хід ремонту будівель соціальної сфери Барвінківського району проінспектував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Під час робочої поїздки до району він, у тому числі, ознайомився з ремонтними роботами, які провели в 2017 році в Барвінківській загальноосвітній школі №1. За словами голови Барвінківської РДА Володимира Ромаха, ремонтні роботи переважно проводилися коштом районного бюджету.

«У цій школі зараз навчаються 452 дитини. З 1 вересня вона стане опорною. У будівлі замінили вікна, практично повністю відремонтували покрівлю. Повний ремонт проведено в шкільній їдальні, закуплено нове обладнання», - розповів глава району.

Євгеній Шахненко ознайомив керівників району та установи з обласною програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини». Також заступник голови ХОДА запропонував оптимізувати систему опалення школи для економії коштів у зимовий період.

«Поруч з існуючою газовою котельнею можна встановити модульну котельню на альтернативному паливі. Для цього в нас є відповідні проекти та кошти в обласному бюджеті, - звернувся до присутніх Євгеній Шахненко. - Маючи кілька джерел, ви самі зможете обирати, яким паливом користуватися, та заощадите кошти».

Також Євгеній Шахненко ознайомився з проведеними ремонтними роботами в дитячій музичній школі, районному будинку творчості для дітей та юнацтва, районному будинку культури, а також у спортзалі та на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи.

Заступник керівника області відзначив успіхи району та закликав керівників установ застосовувати сучасні технології, залучати до реалізації проектів іноземних донорів і готувати нові проекти реконструкції та ремонту приміщень соціальної сфери.