Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німеччина - надійний партнер України у впровадженні реформ. Ігор Райнін

Німеччина - надійний партнер України у впровадженні реформ. Ігор Райнін

Президент України, Глава АПУ та міністр зовнішніх справ провели переговори з Канцлером Німеччини.

Про результати переговорів з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель розповів Глава держави.

Президент повідомив, що під час тривалих переговорів було охоплено все коло питань, починаючи з питань безпеки і підтримки Німеччиною та Європейським Союзом суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Петро Порошенко також подякував Німеччини за її роль в питанні надання українцям безвізового режиму. Президент України та Канцлер Німеччини скоординували дії щодо забезпечення та прискорення ратифікації Угоди про асоціацію.

За його словами, значна частина часу під час переговорів була присвячена скоординованим діям щодо імплементації Мінських домовленостей. «Констатовано, що РФ не виконує Мінські домовленості і нам потрібно зробити сценарій, який би мотивував Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що вона обіцяла», - наголосив Президент. В першу чергу, це стосується безпекового компоненту - припинення артилерійського, мінометного та танкового вогню, відведення важкої техніки, звільнення заручників і забезпечення ефективної реалізації мирного процесу, зазначив він.

«Мир має бути принесений на українську землю. Окупація має завершитися. Ми маємо тверду і послідовну підтримку Німеччини в цьому питанні. Крім того, ми домовилися про те, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою долею вірогідності санкції Європейського Союзу будуть продовжені», - розповів Президент.

Коментуючи результати переговорів, глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін відзначив, що Німеччина є надійним партнером України у впровадженні реформ.