Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава ХОДА взяла участь у студентському квесті з нагоди Дня науки

Глава ХОДА взяла участь у студентському квесті з нагоди Дня науки

20 травня квест за участю команд двох десятків вишів області проходив на базі п’яти вищих навчальних та наукових закладів Харкова.

Відкриваючи захід у Харківському національному медичному університеті, Юлія Світлична побажала командам натхнення та перемог.

«Мені приємно, що молодь виявляє інтерес до науки. Це і є патріотизм - розвивати науку, віддавати їй свій час та розум. За вами, за наукою та освітою - майбутнє нашої країни, - підкреслила голова ХОДА. - Цей квест стане щорічним, і сподіваюся, кожного року розширюватиметься. Ми маємо на Харківщині 31 виш, тож нам є кого залучати. Думаю, до нас приєднаються й інші регіони».

Юлія Світлична відмітила, що популяризація науки - один з пріоритетних напрямків роботи для обласної адміністрації.

«Науку треба популяризувати - це майбутнє держави, тож ми приділяємо цьому особливу увагу, - сказала глава ХОДА. - Ми призначаємо стипендії видатним й молодим вченим області, а також залучаємо їх до шкільної освіти, надаємо можливість досвідченим вченим поділитися знаннями з дітьми, які беруть участь в олімпіадах, конкурсі робіт МАН. Таким  чином ми створюємо замкнений цикл, що дає позитивні результати в освітній сфері».

Студентський квест до Дня науки пройшов за ініціативи Ради молодих вчених при ХОДА. Її керівник Наталя Куфтеріна подякувала Юлії Світличній за підтримку ініціатив активної молоді та передала їй грамоту від Ради молодих вчених й пам'ятну статуетку.

Як підкреслив ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий, у цьому році студентський квест вперше проводиться у рамках роботи Харківського університетського консорціуму, завдяки чому він й став таким масовим.

«Ми вдячні Юлії Світличній, яка стояла у витоків створення університетського консорціуму. Наразі ми вже бачимо результати його роботи», - сказав Володимир Лісовий.

Більше фото