Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингового комітету ОБСЄ

Олександр Скакун провів зустріч з представниками Моніторингового комітету ОБСЄ

Учасники зустрічі, що відбулася 19 травня, обговорили хід відновлювальних робіт у Балаклії.

Заступник голови ХОДА поінформував делегацію ОБСЄ про те, що розмінування території Балаклійського району завершено.

«Відповідний акт прийому-передачі очищеної території Балаклійського району був підписаний сьогодні під час робочої поїздки глави ХОДА Юлії Світличної та Віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка в район», - розповів Олександр Скакун.

Він також зазначив, що роботи з відновлення дахів і вікон у пошкоджених в результаті вибухів будинках практично завершено.

«Крім того, з ініціативи обласної адміністрації з обласного бюджету буде виділено 30 млн грн на відновлення приватного сектору, а також для надання матеріальної допомоги», - повідомив заступник голови ХОДА.

Також у ході зустрічі представники ОБСЄ порушили питання впливу на економіку регіону рішення РНБО про тимчасове припинення переміщення вантажів між Україною та окупованими територіями.

Олександр Скакун підкреслив, що рішення було прийнято в зв'язку із загрозою національній безпеці.

«Альтернативних рішень не було. Воно продиктовано, в тому числі, й необхідністю запобігти громадянським зіткненням. Ці обмеження є тимчасовими - до повернення під контроль України незаконно захоплених підприємств», - зазначив заступник голови ХОДА.