Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь в урочистостях, присвячених 69-й річниці Незалежності Ізраїлю

Марк Беккер взяв участь в урочистостях, присвячених 69-й річниці Незалежності Ізраїлю

Урочистий прийом відбувся 18 травня в галереї «Авек», де проходить фотовиставка, присвячена столиці Держави Ізраїль - Єрусалиму.

Марк Беккер привітав присутніх від імені голови ХОДА Юлії Світличної, побажавши мирного неба, процвітання і добробуту народові Ізраїлю.

«Створення незалежної Держави Ізраїль стало можливим завдяки непереборному прагненню єврейського народу створити свій національний осередок на історичній Батьківщині. З дня заснування держави ви пережили багато воєн, але зберегли шлях демократичного розвитку», - зазначив перший заступник голови ХОДА, кажучи про те, що об'єднує єврейський і український народи.

Він також підкреслив, що Україна і Харківська область, зокрема, цінують тісні взаємовідносини з Ізраїлем.

«Ми пишаємося співпрацею в економічній, культурній, соціальній сферах, туризмі. У Харківської області склалися міцні культурні зв'язки з Ізраїлем. Сьогодні активно розвиваються економічні відносини. За підсумками 2016 року зовнішньоторговельний оборот області з Ізраїлем склав понад 7 млн ​​дол. Упевнений, надалі ми будемо зміцнювати цю співпрацю», - сказав Марк Беккер.

Другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, керівник Ізраїльського культурного центру в Харкові Аліса Лідерман подякувала керівництву області за активну співпрацю з центром.

«Харківський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль працює вже понад 20 років. Я вдячна керівництву області за підтримку, завдяки цьому жителі Харківського регіону можуть більше дізнатися про Ізраїль. Я впевнена, що попереду у нас ще багато років плідної співпраці», - зазначила Аліса Лідерман.