Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

17 травня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Із земельними питаннями до Марка Беккера звернулися жителі Харківського району. Так, чоловік, який проживає в селі Тернова, просив допомоги в отриманні земельного паю і ділянки землі для ведення сільського господарства. За словами заявника, під час процесу розпаювання землі в селі він не зміг оформити ділянку, хоча з 1988 року працював на місцевому сільгосппідприємстві. Також на проблеми з оформленням земельних ділянок під городництво поскаржилися мешканці села Лук'янці.

Марк Беккер запевнив жителів Харківської області в тому, що їх питання буде розглянуто. Розібратися в ситуації, яка склалася в земельних відносинах в Харківському районі, було доручено представнику Головного управління Держгеокадастру в Харківській області.

Про проблеми, які виникли з транспортним сполученням, розповіли представники садового товариства «Лагуна», яке знаходиться в Харківському районі. За словами громадян, які звернулися на прийом, зараз автобусне сполучення між Харковом і садовим товариством перервано. Члени товариства, серед яких багато пенсіонерів, не можуть дістатися своїх ділянок. При цьому заявники розповіли, що вже проводили переговори з перевізником, однак безрезультатно.

«Ми підтримуємо вас і зі свого боку найближчим часом також проведемо переговори з перевізником про відновлення маршруту», - сказав Марк Беккер.

Також у ході прийому до першого заступника керівника області звернулися за допомогою в питаннях створення об'єднаної територіальної громади. Ініціативна група жителів села Мала Рогозянка Золочівського району висловила бажання в процесі створення громад приєднатися до Вільшанської громади.

«У нас вже давно населення користується послугами навчальних і медичних установ селища Вільшани, до якого від нас 12 км. До нашого сьогоднішнього райцентру їхати набагато далі - понад 40 км. Більшість жителів Малої Рогозянки вже висловилася за об'єднання з Вільшанами, але далі процес не йде, нас хочуть приєднати до Золочева», - поділилися жителі області.

Марк Беккер пообіцяв ініціативній групі розібратися в ситуації.

Всі, хто прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів.