Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Богуславка Борівського району встановили твердопаливну котельню

У селі Богуславка Борівського району встановили твердопаливну котельню

Тепло з альтернативних джерел отримають два багатоквартирних будинки, школа, дитячий сад і амбулаторія. При цьому розраховують заощадити понад 30% коштів районного бюджету.

Стан нової котельні проінспектував під час робочої поїздки до Борівського району заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Він підкреслив, що за дорученням очільника області Юлії Світличної активна підготовка до наступного опалювального сезону в регіоні стартувала відразу після завершення сезону-2016/2017.

«У цьому опалювальному сезоні ваша нова котельня повинна справно працювати, заощаджуючи кошти району та селу. Уже зараз починайте працювати з постачальниками пелетів, щоб зробити достатні запаси палива», - сказав, звертаючись до комунальників і керівництва району, Євгеній Шахненко.

За розрахунками заступника голови Борівської районної державної адміністрації Сергія Шутька, завдяки встановленню твердопаливного котла місцеве комунальне підприємство заощадить понад 30% коштів районного бюджету.

Директор Борівського комунального підприємства теплових мереж Андрій Омельченко зазначив, що на баланс КП котельня була передана з 24 квітня 2017 року.

«Завдяки позиції керівництва ХОДА ми вирішили проблеми з теплопостачанням. З обласного бюджету були отримані кошти - 1 млн 270 тис. грн для встановлення твердопаливної котельні, роботи завершили в кінці минулого року. Тепер ми можемо здійснювати комбіноване опалення як за допомогою газу, так і альтернативного палива», - поділився Андрій Омельченко.