Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ЗНО цього року візьмуть участь 15 тисяч абітурієнтів з Харківщини

У ЗНО цього року візьмуть участь 15 тисяч абітурієнтів з Харківщини

Організацію та проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань в області обговорили 12 травня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

Звертаючись до учасників наради, заступник голови ХОДА наголосив на необхідності якісного проведення оцінювання, гарантування безпеки випускників, відкритості та прозорості тестування. Серед важливих завдань - організація підвезення абітурієнтів до місця проведення оцінювання знань та забезпечення комфортного проїзду автошляхами.

«Ми проводимо ЗНО десятий рік поспіль, у нас є підстави сподіватися, що на Харківщині все пройде на найвищому рівні. Для цього ми маємо зосередити зусилля всіх відповідальних структур. Нам необхідна конструктивна взаємодія всіх територіальних органів освіти, державної влади, правоохоронних органів тощо. Від нашої взаємодії залежить кінцевий результат», - підкреслив Анатолій Бабічев.

На Харківщині тестування з трьох основних предметів - української мови, математики та історії України - проходитиме у п’ятьох містах: Балаклії, Краснограді, Куп’янську, Лозовій, Чугуєві та Харкові.

Стартує зовнішнє незалежне оцінювання знань 23 травня тестом з української мови. За інформацією директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка, в цей день в області працюватиме 64 пункти оцінювання, 44 з них - у Харкові.

Тести з математики випускники проходитимуть 31 травня, з історії України - 2 червня.

Що стосується предметів на вибір, то тести з них абітурієнти проходитимуть в установах освіти Харкова.

Загалом, за даними регіонального центру оцінювання якості освіти, для проходження ЗНО в цьому році зареєструвалися 15 тисяч абітурієнтів Харківської області.