Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районі побудують екологічні очисні споруди

У Борівському районі побудують екологічні очисні споруди

На будівництво модульних очисних споруд у селі Богуславка з обласного бюджету виділено понад 2,7 млн грн.

За інформацією заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, будівництво модульних очисних споруд у населених пунктах, що не мають сучасної системи очищення стоків, - це пілотний проект Харківщини. Вже побудовано кілька сучасних МОС. Усього ж найближчим часом в області з'являться не менш десяти подібних споруд.

«Екологічні питання, питання безпеки громадян знаходяться на постійному контролі керівника області Юлії Світличної», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Як зазначив перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Едуард Яровий, договір з підрядником, який будуватиме очисні споруди в Богуславці, укладуть вже на наступному тижні. Заступник директора ТОВ «Перша Слобожанська будівельна компанія» (компанії, якій доручать виконати цей обсяг робіт) Сергій Саркісян запевнив, що об'єкт буде готовий до експлуатації у вересні. За його словами, МОС буде під'єднано до вже існуючих мереж і вони зможуть приймати 60 кубометрів стоків на добу. Централізованою каналізацією в Богуславці користуються 276 абонентів трьох житлових багатоповерхівок, а також школа та Будинок культури. Сучасна система очисних споруд дозволить проводити кілька етапів очищення, гарантуючи якість, безпеку й економічність.