Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів виїзний прийом громадян

Михайло Черняк провів виїзний прийом громадян

28 квітня відбулася робоча поїздка заступника голови ХОДА до Вовчанського району.

Під час поїздки заступник керівника облдержадміністрації провів виїзний прийом громадян. Здебільшого до Михайла Черняка зверталися за допомогою у вирішенні питань у сферах соціального захисту та охорони здоров'я.

Одне з питань, що були озвучені в ході прийому, стосувалося лікування хворої дитини. За допомогою до Михайла Черняка звернулася жителька села Охримівка.

«Дитині потрібна складна операція. Вона має генетичне захворювання, яке супроводжується виникненням пухлини. Також є приступи епілепсії. Для того, щоб полегшити життя, потрібно хірургічне втручання», - розповіла заявниця. 

Михайло Черняк повідомив, що родина може розраховувати на матеріальну допомогу з обласного бюджету. Для того, щоб отримати кошти, необхідно підготувати пакет документів, питання розгляне спеціальна комісія. Максимальна сума, на яку може розраховувати заявник,  – 20 тисяч гривень.

«Раніше така допомога майже не давалась. Останніми роками ситуація змінилася. Для порівняння: якщо у 2015 році людям надали матеріальної допомоги на 1,5 мільйона гривень, то в 2016 році  - на 29 мільйонів», - зазначив Михайло Черняк. 

Він також дав доручення голові Вовчанської РДА взяти порушене заявницею питання під особистий контроль та розглянути можливість знайти кошти, яких бракує, адже матеріальна допомога, яку можна отримати з обласного бюджету, не покриє всіх витрат. 

Також на прийом до Михайла Черняка звернувся за допомогою житель Вовчанську, який постраждав у ДТП і потребує серйозного лікування, яке обійдеться у суму від 20 до 45 тисяч гривень. 

Михайло Черняк запевнив, що це питання він візьме на особистий контроль. Заступник голови ХОДА також зазначив, що на даному етапі потрібно розібратися, яке саме лікування необхідне: чи йдеться про придбання протезу, чи про проведення пластичної операції зі збереженням поверхні суглобу. 

«Ми зробимо все, що від нас залежить, усе, що в нашій компетенції. Я думаю, знайдемо вихід з цієї ситуації», - звернувся до заявника Михайло Черняк.