Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

До заступника голови ХОДА зверталися за допомогою у вирішенні питань у сферах соціального захисту та охорони здоров'я.

Одне з питань, порушених у ході прийому, стосувалося присвоєння групи інвалідності. За словами заявника, він має для цього всі підстави, проте отримати необхідний документ і статус не може кілька років.

Михайло Черняк відзначив, що для вирішення питання заявнику необхідно відвідати консиліум.

«Для того, щоб винести вердикт, вам необхідно провести повне обстеження. У нас є ваше звернення, наші фахівці зв'яжуться з вами в установлений законодавством термін», - звернувся до заявника заступник глави ХОДА.

Також один із заявників звернувся на прийом до Михайла Черняка з проханням допомогти в наданні житла.

«У мене 11 дітей. Приїхали ми з Луганської області. Зараз живемо в селі Безруки Дергачівського району. Будинок, в якому ми живемо, виставляють на продаж. Ми повинні звільнити його в травні. Йти нам нікуди», - сказав заявник.

Михайло Черняк запевнив, що питання буде вивчено фахівцями ХОДА та відповідними структурами в обов'язковому порядку.

«Ми не можемо залишити дітей на вулиці. Можливо, варто розглянути варіант проживання в модульному містечку, куди ви зможете перебратися всією сім'єю. Потрібно розглянути й інші варіанти. Це питання ми не залишимо без уваги і подивимося, чим ми можемо вам допомогти», - сказав Михайло Черняк.

Заявники зверталися також з питаннями про працевлаштування, з проханнями допомогти в оформленні субсидій та надати матеріальну допомогу на лікування.

За необхідністю, у ході прийому всі, хто звернувся за допомогою, змогли отримати консультації представників профільних структурних підрозділів ХОДА. Питання, які потребують більш поглибленого вивчення, Михайло Черняк взяв під особистий контроль.