Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить Тиждень охорони праці

На Харківщині проходить Тиждень охорони праці

У рамках акції школярі області взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

Урочисте нагородження переможців обласного етапу конкурсу відбулося 26 квітня на базі музею ПАТ «Турбоатом». Юні художники отримали дипломи та цінні подарунки. Також для дітей провели екскурсію по цехах підприємства, де вони змогли ознайомитись з охороною та умовами праці на робочих місцях.

У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення ХОДА, ГУ Держпраці України в Харківській області, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області, а також об’єднань профспілок та роботодавців.

Як розповіли в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, протягом Тижня охорони праці в області планується проведення тематичних конференцій, круглих столів, семінарів з охорони праці та промислової безпеки, панахид вшанування пам’яті за загиблими на виробництві, Харківської відкритої професійної першості верхолазів-висотників «Харківська вертикаль», конкурсів на найбезпечніше робоче місце, виробничу дільницю, підприємство тощо.

«Мета акції - привернути увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання та громадських організацій до вирішення питань охорони праці як першочергових», - зауважили в департаменті.

Нагадаємо, 28 квітня в Україні відзначається День охорони праці, з нагоди якого в 2017 році в Харківській області проводиться Тиждень охорони праці під девізом: «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».