Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласному центрі культури й мистецтва відкривається фотовиставка «Образи старовинного Харкова»

В Обласному центрі культури й мистецтва відкривається фотовиставка «Образи старовинного Харкова»

Експозиція, у якій представлено понад 70 світлин, присвячена 70-річчю відомого харківського архітектора-реставратора Володимира Новгородова.

«За сорок років праці він зробив велику кількість світлин архітектурних деталей: орнаментів, барельєфів, скульптур, які прикрашають старовинні будівлі Харкова, - розповідають організатори. - Ці непомітні у буденному житті міста «образи» старовини зберегли пам’ять про давно минулі часи. Вони нагадують сторінки книг, що розповідають нам, сучасникам, про стиль життя тих людей, про їх архітектурні вподобання та захоплення, про їх культуру, притаманне тим часам мистецтво, про фах та ремесла».

Відкриття виставки - 27 квітня о 16:00. Вона працюватиме до 11 травня 2017 року за адресою: вул. Пушкінська, 62.

Виставка проходить під патронатом Харківської обласної державної адміністрації.

Довідка. Володимир Новгородов - член-кореспондент Української академії архітектури та Національної спілки архітекторів України, автор проектів реставрації багатьох архітектурних пам'яток в Україні та Росії, автор об'єктів нового будівництва у Харкові та Харківській області. Він є дійсним членом Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць ICOMOS (організація яка здійснює оцінку об'єктів, запропонованих до включення у список Всесвітньої спадщини ООН).